lauantai 20. kesäkuuta 2015

Juhannusaatto


Suomen kesä ei vaan millään meinaa näyttää parhaita puoliaan, mutta pakko vaan yrittää olla ärsyyntymättä, koska sää on sellainen asia, mihin ei mitenkään voi vaikuttaa. Joten se siitä. Äkkilähtö lämpimään olisi kiva juttu juuri nyt. Meidän itseasiassa piti paeta huomenna Latviaan, Jurmalan hiekkarannoille, tätä kylmyyttä, mutta koska sinne lupaillaan täsmälleen samanlaista säätä, niin päätettiin siirtää lähtö heinäkuulle.

Juhannusaatto kului perinteisesti vanhempieni mökillä. Pojat rakensivat vaarin apuna terassia ja välillä kuivateltiin läpimärkiä ulkoiluvaatteita puuhellan yläpuolella, kuunneltiin sateen ropinaa sisällä, selailtiin vanhoja lehtiä, syötiin hyvin ja vain oltiin. Muurinpohjalätyt jäi paistamatta sateen takia, mutta ehtiihän sitä myöhemminkin tänä kesänä. Illalla tietysti saunottiin rantasaunassa ja nautittiin tuoreen vihdan tuoksusta.


Tänään me vietettiin rento Juhannuspäivä Orivedellä. Tai siis toiset oli rennosti, ahkerat remontoi leikkimökkiä. ;) Allekirjoittanut ainakin oli niin rento, että ei kameraankaan koskenut koko päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti