perjantai 29. heinäkuuta 2016

Tallinna, Pärnu ja Riika


Taas on perinteinen Latvian reissu tehty, eli autolla Riikaan ja takaisin, pysähdykset Tallinnassa ja Pärnussa. Jotain kiehtovaa noissa Baltian maissa on, niistä ei vaan meinaa saada tarpeekseen. Jospa ensi kesänä ehtisi pidemmäksi aikaa ja ajaisi Liettuaan asti.

Nämä ensimmäiset kuvat ovat Pärnusta.Perillä Riikassa meitä odotti ihan täydellinen ullakkohuoneisto, jossa olisin voinut asua pidempäänkin. Oli muuten turvallisen tuntuista asua lääkäriklinikan yläpuolella ja poliisiaseman naapurissa, haha. ;)


Riikaan ei voi tietenkään mennä käymättä Jurmalan upealla hiekkarannalla ja puuhuviloita ihailemassa. Latvian oma Hanko, hiukan suuremmassa mittakaavassa vaan.
Itse olisin mielelläni kierrellyt myös Riikan vanhassa kaupungissa, mutta pienet matkaseuralaiset muokkaavat näistä reissuista toitaiseksi melko rantapainotteisia ja ei se haittaa, ehtiihän sitä. Mielummin nautitaan rannalla, kuin raahataan "onks pakko" -kuoroa perässä kapeilla mukulakivikaduilla.

Seuraavat kuvat ovatkin jo Tallinnasta, jossa vietettiin yksi yö. Majoitus varattiin viimehetkellä, hyvällä tarjouksella, aivan vanhan kaupungin ytimestä. Täytyy sanoa, että se osa Tallinnasta on vuosien varrella jo tullut nähtyä ihan tarpeeksi hyvin. Olimme jo nappaamassa suositulta Telliskiven alueelta asunnon yöpaikaksi, mutta se olikin juuri mennyt. Viimeistään ensi kesänä sinne, Telliskivi on ihanan rappioromanttista aluetta.


Tässä seuraavan kuvan rakennuksessa meidän "koti" oli. Hieno talo, mutta väärässä paikassa. ;)Viimeinen lomapäivä vietettiin pääasiassa Kadriorgin kaupunginosassa. Kadriorgissa (eli Katariinanlaaksossa) on Pietari Suuren rakennuttama palatsi ja valtava puisto. Niitä ei ehditty edes vilkaista, kun oli tullut mainittua lapsille, että alueelta löytyy myös Tallinnan suurin leikkipuisto. Se ei kyllä ollut mitenkään erikoinen, mutta vieressä oli pieni huvipuisto ja siellä pojat kävivät ajamassa kierroksen vuroristoradassa. Kadriorgista löytyy myös lastenmuseo Miia-Milla-Manda, sinnekin voisi jollain reissulla mennä käymään.

Illalla ajettiin auto laivaan ja seilattiin lahden yli takaisin Suomeen. Ensi kesänä uudestaan, nähtävää kyllä riittää!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti