tiistai 10. maaliskuuta 2015

Kevät on tullut


"Mutta Niiskuneiti oli löytänyt ensimmäisen rohkean krookuksen nenännipukan. Se oli pistänyt esille lämpöisestä maasta eteläisen ikkunan alla eikä ollut vielä edes vihreä.
- Pannaan lasi sen päälle, Niiskuneiti sanoi. Siten se selviää kylmästä yöstä.
- Älä pane, sanoi Muumipeikko. Anna sen selvitä miten parhaiten taitaa. Minä luulen, että se selviää paremmin, jos sillä on vähän vaikeuksia."

Tämä kohta on jäänyt mulle mieleen Tove Janssonin Taikatalvi-kirjasta. Tove Jansson kuvasi vuodenaikoja niin upeasti, että siihen ei moni pysty. Muumilaakson Marraskuun synkeän lohduton loppusyksyn kuvailu ja Taikatalvessa pitkän, kylmän keskitalven vaihtuminen ensimmäisiin kevään merkkeihin, vau, en ikinä kyllästy ikinä lukemaan niitä.

Kevät tuli yhtäkkiä, en oikeastaan ehtinyt odottaa sitä vielä. Huomaan kaipaavani perinteisiä maaliskuun kelejä, kun yöllä on kova pakkanen, mutta päivällä aurinko alkaa varovasti sulatella hankia. Nyt on ollut vain tasaisen harmaata ja märkää ja lumet ovat kadonneet pikkuhiljaa. Eilen paistoi aurinko ja asfaltti oli paikoin jo ihan kuiva. Pitää yrittää nauttia, vaikka hiihto- luistelu- ja pulkkamäkikelit jäivät vähäisiksi tänä talvena. Oli niitä nyt sentään enemmän kuin viime talvena.
 
Kuvat eivät liity tekstiin mitenkään. Kamerakin on kulkenut mukana laiskasti, hämärät päivät ovat tehneet kuvaamisesta vaikeaa. Ollaan kyläilty Oriveden serkuilla, ystävä lastensa kanssa on käynyt meillä, juhlittu pienen kummipojan ristiäisiä ja sain myös ottaa kuvia tästä pienestä nyytistä, kun hän vietti äitinsä kanssa meillä melkein kokonaisen päivän. Ystävät, tärkeintä heti perheen jälkeen. <3
 


2 kommenttia:

  1. Nää on tosi ihania nää sun kuvat!! :) Pakko selata koko blogi läpi, oot tosi hyvä vangitseen tunnelman kun tunnelman näihin kuviin :) Tai no, kaikki muu on ihan ihanaa, paitti toi pyllistelevä ihminen tuolla taustalla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista Tia! <3 <3 Hahaa, tunnistit pyllys kuvasta! :D

      Poista